Om oss


AppleBloom Australian Shepherds finns i Sturefors utanför Linköping. Där bor vi ett hus med två aussies, och en perserkatt. Min första aussie såg jag i en artikel i Hundsport och blev fast. Det var en hundras som tilltalade mig på alla sätt och vis. Jag började att lära mig om rasen via olika uppfödare i rasens hemland USA. Beslutet att skaffa en aussie mognade sakta fram.

Jag hade under mina studier om rasen blivit väldigt förtjust i vissa linjer och hade sådan tur att jag hittade en uppfödare i UK som hade just dessa. Det var hos Jayne Wholligan på Applefire Aussies som min dröm gick i uppfyllelse.Den lilla tiken som kom till oss i december 2001 var Applethorn Going for Gold ”Lizzie” till vardags. Hon är en Black Tri som uppfyllt alla våra förväntningar. Sitt svenska championat tog hon i raskt takt under några få utställningar. Hon är även korad och har diplom i lydnad.

Våren 2004 hade hon en kull valpar med Thornapple Hot Wheels ”Jag”. I aveln har Lizzie visat att hon för vidare sina goda egenskaper. Valparna har både cert på utställningar samt tävlas i lydnad och bruks samt vallar. ”Jason” som bor i Kiruna med matte Cari tävlar redan i eliten i lydnad nyligen 2 år samt tog i april sin första championtitel i Norge. Han jobbar även i mattes hundspann och vallar fåren hemma.Tinny i Estland är Estländsk juniorchampion och Red och Elmer i Finland tävlar i lydnad. En av hanarna i kullen blev kvar här hemma. ”Bubba” Gun Lake Tango for Two. Han är visad med gott resultat samt tränas nu både i agility och spår. Han och mamma Lizze vallar även min häst när vi är ute och rider tillsammans.


Mitt mål i aveln är att få fram friska aussies med utmärkta bruksegenskaper som även hävdar sig väl i utställningsringen

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.